Svijet

Proslava 22. obljetnice 'Oluje' u Kninu

Subota, 05 Kolovoz 2017 13:59 Radio Ljubuški
Ispis PDF
knin 22obljetnicaBudnicom ulicama Knina počela je proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja". Budnica je počela u 7 sati, a izveo ju je Orkestar Oružanih snaga RH.
Visoki državni dužnosnici minutom šutnje odali su počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Na Trgu Ante Starčevića kod spomenika pobjede "Oluja 95" položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a zajednički vijenac položila je predsjednica...
Više...
 

Toplinski val se nastavlja, ali...

Subota, 05 Kolovoz 2017 13:55 Radio Ljubuški
Ispis PDF
vrijeme more hrtToplinski val, kao rijetko koji u znanoj povijesti mjerenja, većinom čak i rekordan, nastavlja se i tijekom vikenda, ponegdje i početkom novoga tjedna, ali uz ipak, u većini Hrvatske, ne više tako visoku temperaturu zraka kao prošlih dana.


U Kninu, na meteorološkoj postaji DHMZ-a, gdje podaci postoje od 1949. godine, od četvrtka je apsolutno najviša temperatura zraka 41,5 °C. Dosadašnji rekord bio je 41,4 °C, od 22. 8. 2000.

Dodatni je rekord i čak četiri dana u nizu s...
Više...
 

Oluja - najsjajnija vojna operacija u povijesti Hrvatske

Subota, 05 Kolovoz 2017 13:51 Radio Ljubuški
Ispis PDF
dan pobjedeNa današnji dan 1995. u vojno-redarstvenoj akciji 'Oluja' oslobođeno je oko 11 tisuća četvornih kilometara okupiranog područja, a oslobađanje Knina bilo je kruna akcije.Akcija Hrvatske vojske i specijalnih policijskih jedinica počela je u petak, 4. kolovoza, u pet sati. Građanima srpske nacionalnosti s okupiranih područja Knina, Gračaca, Lapca, Korenice, Slunja, Gline, Dvora i Petrinje porukom se obratio tadašnji predsjednik države Franjo Tuđman, pozvavši ih da ostanu u...
Više...
 

5. kolovoza 1995. Knin – hrvatski stijeg na kninskoj tvrđavi kao znak pobjede!

Subota, 05 Kolovoz 2017 13:42 Radio Ljubuški
Ispis PDF
knin stijegVeć je drugog dana operacije izvršeno osamdeset posto planiranih borbenih zadaća. Ulaskom snaga 4. i 7. gardijske brigade 5. kolovoza u Knin i njegovim oslobađanjem ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj, ne samo operacije Oluja, nego i cijelog rata.
Izvješeni veliki hrvatski stijeg na tvrđavi u Kninu bio je znak velike vojne pobjede Hrvata u Domovinskom ratu!Ujutro 5. kolovoza, oko 9.30 sati, postignut je najveći uspjeh operacije Oluja: 7. gardijska...
Više...
 

Emotivan govor kćeri hrvatskog branitelja na kninskoj tvrđavi

Subota, 05 Kolovoz 2017 13:39 Radio Ljubuški
Ispis PDF
nikolina mataijaOkupljenima na kninskoj tvrđavi, na proslavi 22. obljetnice Oluje, obratila se Nikolina Mataija, kćer hrvatskog branitelja koji je poginuo u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. "Naši roditelji bili su obični skromni radni ljudi. Neki od njih nisu ni doživjeli rađanje kćeri i sinova. Nedostaju nam. Sjećanje na njih čuvamo dostojanstveno. Tužni smo, ali i ponosni na njihovu ljubav", kazala je između ostalog Nikolina.

Zahvalila je skrbnicima koji su preuzeli na sebe brigu o...
Više...
 

Andrija Matijaš : Kad krenemo, gorjet će nebo i zemlja

Subota, 05 Kolovoz 2017 13:34 Radio Ljubuški
Ispis PDF
matijas andrijaKad su Srbi vidjeli tenkove na Dinari, nastupila je „opšta bežanija".

Akcijom Skok 1 oslobođen je Veliki bat na Dinari s kojeg se vidio Knin

Prije svake važne akcije 4. brigade HV-a Pauk bi svojim tenkistima radiovezom rekao: "Kad krenemo, gorjet će nebo i zemlja!"

Andrija Matijaš Pauk rođen je 1947. u Pozarcu nedaleko od Marine pokraj Trogira. Zbog obiteljskog siromaštva mogao je birati između sjemeništa, odlaska u svećenike, i vojske. Izabrao je vojni poziv. Matijašev...
Više...
 

Toplinski val se nastavlja, pogledajte u kojim su mjestima izmjerene rekordne temperature

Subota, 05 Kolovoz 2017 07:27 Radio Ljubuški
Ispis PDF
toplinski valToplinski val, kao rijetko koji u znanoj povijesti mjerenja, većinom čak i rekordan, nastavlja se i tijekom vikenda, ponegdje i početkom novoga tjedna, ali uz ipak, u većini Hrvatske, ne više tako visoku temperaturu zraka kao prošlih dana.

 

U Kninu, na meteorološkoj postaji DHMZ-a, gdje podaci postoje od 1949. godine, od četvrtka je apsolutno najviša temperatura zraka 41,5 °C. Dosadašnji rekord bio je 41,4 °C, od 22. 8. 2000.

 

Dodatni je rekord i čak četiri dana u nizu s...
Više...
 

Vojno redarstvena operacija “Oluja” 5 minuta za sjećanje - video

Petak, 04 Kolovoz 2017 17:09 Radio Ljubuški
Ispis PDF
oluja vojnici

Vojno-redarstvena operacija “Oluja” prijelomni je trenutak novije hrvatske povijesti.
Ona je omogućila ispunjenje višestoljetnog hrvatskog sna, ostvarenje hrvatske samostalnosti, neovisnosti i slobode.
Ministarstvo obrane RH objavilo je video pod naslovom “Vojno redarstvena operacija “Oluja” 5 minuta za sjećanje”.  Izdvojite pet minuta i prisjetite se ili doznajte gledajući video.

Fenix-magazin/MD

Više...
 

Nekada borci, danas zadrugari

Petak, 04 Kolovoz 2017 16:04 Radio Ljubuški
Ispis PDF
borci zadrugariU povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Ministarstvo hrvatskih branitelja organiziralo je predstavljanje braniteljskih zadruga u Kninu i Slunju.
Predstavljaju se zadruge iz cijele Hrvatske. Ekipa Dobrog jutra posjetila je jednu zagrebačku braniteljsku zadrugu na obroncima Sljemena da vidi što proizvode.

Zadruga branitelja Princeza poznata je u Zagrebu, a i šire. Na svojim štandovima prodaju bobičasto voće, a podno Sljemena ga proizvode. Danas...
Više...
 

Dubrovnik: Don Stanko Lasić zlatnom misom i knjigom zapisa obilježava 50 godina svećenstva

Petak, 04 Kolovoz 2017 12:58 Radio Ljubuški
Ispis PDF
zupnikovi zapisiSvečanim misnim slavljem, odnosno zlatnom misom don Stanko Lasić proslavit će u petak 4. kolovoza u dubrovačkoj katedrali 50 godina svoga svećenstva, nakon čega će u atriju “Palače Sponza” biti predstavljena i njegova knjiga “Župnikovi zapisi i sjećanja”.
Zlatna misa don Stanka Lasića, katedralnog župnika svečano će biti proslavljena u dubrovačkoj Katedrali u 18 sati, dok će knjiga “Župnikovi zapisi i sjećanja” koja je objavljena povodom pedeset godina...
Više...
 

Stranica 1 od 780

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>
#
#