Naši heroji i junaci

Subota, 05 Kolovoz 2017 14:11 Radio Ljubuški
Ispis PDF

junaci knin cbOni su svoje živote ponudili da bi Hrvati bili svoji na svome.Zdenko Bulić je s prijateljima prije šest godina pokrenuo braniteljsku zadrugu Val. I danas se imaju čime pohvaliti.

"Naša zadruga okrenuta je isključivo domaćoj proizvodnji, od maslinova ulja, pripravaka maslinova ulja, aromatiziranog maslinova ulja, začinskih soli, likera - na više načina, ambalažiramo", ističe.

Ipak, Zdenkova priča prije dva i pol desetljeća bila je potpuno drugačija.

5. listopada '91 Zdenko nikada neće zaboraviti. Tijekom povlačenja uhvatili su ga neprijatelji. I počeo je pakao.

Najprije šest dana samice, a zatim dva mjeseca mučenja u logoru u Morinju. Kroz logor je prošlo 400 logoraša, a konačni spas Zdenko je dočekao 13. prosinca kada je razmijenjen.

Već dvadesetak dana poslije Zdenko se vratio u Hrvatsku vojsku i ondje ostao do kraja rata. Kao predsjednik Društva logoraša godinama se sudski borio za prava svih logoraša, od kojih je velik broj i preminuo. Danas svu energiju ulaže upravo u braniteljsku zadrugu.

Svi proizvodi prodaju se u zračnim lukama u Dubrovniku, Splitu i Zadru. U cijeli svijet tako odlaze ukusni suveniri s potpisom dubrovačkih branitelja.Više pogledajte OVDJE: http://vijesti.hrt.hr/399644/tko-su-nasi-heroji-i-junaci
Hrt.hr

#
#