Požar iznad Ljubuškog: Poslušajte izjave mještana - audio i foto

Četvrtak, 03 Kolovoz 2017 08:59 Radio Ljubuški
Ispis PDF

pozar gornji radisici zenaDok se nad Ljubuškim nadvija gusti dim i sa prednje strane Butorovice nema vatre, sa druge strane od Gornjih Radišića sasvim drugi prizor.

 

Nakon što su sinoć uspješno obranili  zasade i objekte u mjestu Mrljanovac, pripadnici vatrogasne postrojbe Ljubuški nastavljaju aktivno gasiti i tijekom ovog jutra.

 

Linija požara u najkritičnijim momentima iznosila je cca 5 kilometara, a dodatnom širenju vatre pogoduju visoke temperature i vjetar.

 

Vatra se spušta prema prvim kućama uz Butorovicu u G.Radišićima, a pripadnici vatrogasne postrojbe  iznad naseljenog područja nastoje presjeći liniju širenja vatre.

 

Kao i uvijek u ovakvim situacijama svaka pomoć je dobrodošla kao i uključenje i  aktivnost mještana jer su vatrogasci na nogama dulje od 24 sata, te stoga stoji poziv mještanima da budu na oprezu.

 

Za sada se požar gasi vlastitim snagama, a hoće li se u pomoć zvati dodatne postrojbe pratit će se ovisno od situacije na području.

 

Prilikom obilaska požarišta posjetili smo Ivanku i Stojku Nosić koje su probdjele noć u strepnji od vatre koja se približila njihovim kućama, u audio zapisu poslušajte njihove izjave, u fotogaleriji pogledajte aktivnosti na opožarenom području.

 

 

 

 Bjanka Medić/Radio Ljubuški

 

 

Ažurirano: Petak, 04 Kolovoz 2017 08:10
#
#