Iznad Ljubuškog i dalje gori - audio i foto

Četvrtak, 03 Kolovoz 2017 06:12 Radio Ljubuški
Ispis PDF

pozar gornji radisiciVeć treći dan gori u Gornjim Radišićima.

 


Vatrogasci su uspjeli ugasiti požare koji su izbili prvog i drugog dana, ali jučer je došla dojava o novom požaru u 13.20 i od tada pa sve do trenutka kada pišemo, članovi Profesionalne vatrogasne postrojbe Ljubuški nisu imali odmora.

 

Požar se od Krvnice širio prema Obalama i naselju Mrljanovac, gorjelo je tijekom cijele noći, linija požara zahvaćala je dio od Krvnice do same kule Herceg Stjepana.

 

Tijekom noći vatrogasci su  se borili sa vatrom spriječavajući da ista pređe liniju vrha Obala i spusti se prema  kućama u Donjim Radišićima

 

Uz vatrogasce PVP-a Ljubuški koji čitavu noć nisu imali odmora, velik obol u gašenju požara dali su volonteri i mještani koji su tijekom noći stizali na požarište i uključivali se u gašenje

 

Dok ovo pišemo vatrogasci su i dalje na terenu, vatra gori na tri točke sa gornje strane brda od Gornjih Radišića, dim se nadvio nad grad a tijekom cijele noći padao je pepeo. Nimalo ugodna slika za Ljubušake, koji  su cijele noći promatrali vatru iznad sebe.

 

"Mi smo svaki dan ugasili te požare, sanirali bi se, nije ništa ostalo iza nas, ali požari bi ponovno izbili. Što je uzrok, je li to ljudski faktor, ja to ne znam", rekao je Milan Tolić, zapovjednik vatrogasaca u Ljubuškom. 

 

Poslušajte razgovor s Milanom Tolićem

 

 

pozar gornji radisici2

Foto: Zlatko Medić

 

 

 

Piše: Bjanka Medić / Radio Ljubuški

Foto: B.Medić / Z.Medić

 

 

Ažurirano: Petak, 04 Kolovoz 2017 08:11
#
#