RLj Audio

Požar ugrozio prve kuće na Mostarskim Vratima, u pomoć ljubuškim vatrogascima stigle kolege iz Gruda, Širokog Brijega i Posušja! Očekuje se pomoć kanadera iz RH - audio

Četvrtak, 03 Kolovoz 2017 13:10 Radio Ljubuški
Ispis PDF
pozar mostarskavrata2Veliki požar koji je jučer  u 13.20 izbio na području Gornjih Radišića danas se proširio na područje iznad Mostarskih Vrata.
Požar je u jutarnjim satima djelomično zaustavljen kod prvih kuća u naselju Mrljanovac, ali se nastavio širiti prema Mostarskim Vratima. Važno je napomenuti da su se tijekom cijele noći ljubuški vatrogasci  borili sa vatrom sprječavajući je da prijeđe liniju vrha Obala i spusti se prema  kućama u Donjim Radišićima.

Oko 13 sati dobili smo...
Ažurirano ( Petak, 04 Kolovoz 2017 08:31 ) Više...
 

Požar iznad Ljubuškog: Poslušajte izjave mještana - audio i foto

Četvrtak, 03 Kolovoz 2017 08:59 Radio Ljubuški
Ispis PDF
pozar gornji radisici zenaDok se nad Ljubuškim nadvija gusti dim i sa prednje strane Butorovice nema vatre, sa druge strane od Gornjih Radišića sasvim drugi prizor.

 

Nakon što su sinoć uspješno obranili  zasade i objekte u mjestu Mrljanovac, pripadnici vatrogasne postrojbe Ljubuški nastavljaju aktivno gasiti i tijekom ovog jutra.

 

Linija požara u najkritičnijim momentima iznosila je cca 5 kilometara, a dodatnom širenju vatre pogoduju visoke temperature i vjetar.

 

Vatra se spušta prema prvim...
Ažurirano ( Petak, 04 Kolovoz 2017 08:10 ) Više...
 

Iznad Ljubuškog i dalje gori - audio i foto

Četvrtak, 03 Kolovoz 2017 06:12 Radio Ljubuški
Ispis PDF
pozar gornji radisiciVeć treći dan gori u Gornjim Radišićima.

 


Vatrogasci su uspjeli ugasiti požare koji su izbili prvog i drugog dana, ali jučer je došla dojava o novom požaru u 13.20 i od tada pa sve do trenutka kada pišemo, članovi Profesionalne vatrogasne postrojbe Ljubuški nisu imali odmora.

 

Požar se od Krvnice širio prema Obalama i naselju Mrljanovac, gorjelo je tijekom cijele noći, linija požara zahvaćala je dio od Krvnice do same kule Herceg Stjepana.

 

Tijekom noći vatrogasci...
Ažurirano ( Petak, 04 Kolovoz 2017 08:11 ) Više...
 

Humanitarna akcija “Bolji život” u gradskom parku u Ljubuškom - audio i foto

Srijeda, 02 Kolovoz 2017 09:55 Radio Ljubuški
Ispis PDF
duga parkVelik broj Ljubušaka podržao je humanitarnu akciju “Bolji život” koja je sinoć održana u gradskom parku u organizaciji Cateringa “Hrstić” i Udruge roditelja djece s posebnim potrebama “Duga.

 


Gradski park je bio pretijesan za sve one koji su došli podržati akciju, pripremljene rukotvorine rad štićenika udruge i njihovih prijatelja odmah su se rasprodale, na roštilj i piće strpljivo se čekalo u redu , dobro raspoloženje podizali su neumorni svirači a svatko je htio...
Ažurirano ( Petak, 04 Kolovoz 2017 08:10 ) Više...
 

Trodnevnica i predstavljanje knjiga na Starom Hardomilju - audio i foto

Utorak, 01 Kolovoz 2017 09:11 Radio Ljubuški
Ispis PDF
hardomilje susreti knjigaPrva večer trodnevnice svetom Stjepanu na Hardomilju započela je molitvom krunice, svetu misu u 19 sati predvodio je fra Stipan Klarić uz sumisništvo fra Nike Leutara, danas misionara u Švicarskoj, koji je od 1997. do 2001. godine kao kapelan na Humcu bio zadužen za Hardomilje.

 

Nakon svete mise u Zavičajnom domu na starom Hardomilju upriličeno je otvaranje izložbe slika ljubuških slikara i promocija knjiga „O znam ja“ i „Dah istine“ Marijane Lavrić, te slikovnice Divan...
Ažurirano ( Srijeda, 02 Kolovoz 2017 12:33 ) Više...
 

Ljubuški: Humanitarna akcija „Bolji život „ - audio

Utorak, 01 Kolovoz 2017 07:49 Radio Ljubuški
Ispis PDF
darinka hrstic

Večeras se u gradskom parku u Ljubuškom organizira treća po redu humanitarna akcija „ Bolji život“, riječ je o akciji podrške Udruzi Duga Ljubuški.

 

Ovoj akciji je inicijator obitelj Hrstić iz Ljubuškog, koja kroz svoj rad, obiteljski catering, organizira prigodno humanitarno druženje.

 

O ideji i motivima za pokretanje ove akcije razgovarali smo sa gospođom Darinkom Hrstić.

 

 

 

Bjanka Medić / Radio Ljubuški

Ažurirano ( Srijeda, 02 Kolovoz 2017 12:32 ) Više...
 

Prof. Mate Grbavac najavio Hardomiljske susrete i pjesnički maraton - audio

Subota, 29 Srpanj 2017 11:15 Radio Ljubuški
Ispis PDF
mategrbavac radioTradicionalna manifestacija u povodu obilježavanja blagdana Sv.Stjepana Prvomučenika nebeskog zaštitnika Hardomilja, jedanaesta po redu, počinje u nedjelju 30.srpnja i traje pet dana.
Bogat program Hardomiljskih susreta uključuje pjesnički maraton, skupne likovne izložbe , predstavljanje romana, zbirke poezije, slikovnice, izvedbu dramskog djela, pučku veselicu ali i duhovnu pripremu.Što su sve organizatori pripremili ove godine za Radio Ljubuški predstavio je jedan od...
Ažurirano ( Ponedjeljak, 31 Srpanj 2017 08:53 ) Više...
 

Sastanak s predsjednicima MZ – vatrogastvo - audio i foto

Petak, 28 Srpanj 2017 11:41 Radio Ljubuški
Ispis PDF
vatrogastvo mzU organizaciji općine Ljubuški u Gradskoj vijećnici je održan, prvi u nizu, sastanak s predsjednicima i predstavnicima mjesnih zajednica, a tema je bila vatrogastvo i povećani broj požara na području općine Ljubuški u posljednje vrijeme.

 

Bez nekog standardnog protokola nazočne je pozdravio u ime Općine Mario Bajto koji je ukazao na probleme koji se pojavljuju na terenu, te o planovima koji se odnose na organizaciju vatrogastva i aktivno uključivanje mjesnih...
Ažurirano ( Ponedjeljak, 31 Srpanj 2017 08:52 ) Više...
 

Nogometni kamp za djecu "Football no limits” na Babovcu - audio i foto

Petak, 28 Srpanj 2017 10:02 Radio Ljubuški
Ispis PDF
sloga kampOko 120 djece iz Ljubuškog, ali i okolnih krajeva jučer je sudjelovalo u nogometnom kampu za djecu "Football no limits" na stadionu Babovac u Ljubuškom.

 

Nogomet bez granica "Football no limits” je idejni projekt entuzijasta i dugogodišnjih prijatelja iz Italije i Bosanske Krupe koji su osmislili zabavno-edukativni projekt za djecu, pronašli sponzore i uz podršku gradova, odnosno klubova-domaćina krenuli u realizaciju.

 

Diljem BiH organiziraju nogometne kampove za djecu...
Ažurirano ( Ponedjeljak, 31 Srpanj 2017 08:51 ) Više...
 

Promocijom knjige „Ne lomite napukle trske: Život s darovanim teškoćama“ obilježeno 80 godina Knjižnice Ljubuški - audio i foto

Petak, 28 Srpanj 2017 09:02 Radio Ljubuški
Ispis PDF
knjiznica 80godinaPromocijom knjige „Ne lomite napukle trske: Život s darovanim teškoćama“ sinoć je u gradskom parku u okviru manifestacije "Ljubuško kulturno ljeto" svečano obilježena 80.godišnjica djelovanja Gradske knjižnice Ljubuški.  

 

 

 

 

 

 

 

 


U ime domaćina prisutne je na početku pozdravio ravnatelj JU Kulturno-športski centar Ivan Bebek koji se osvrnuo na 80 godišnju povijest djelovanja knjižnice, od njenog osnutka 1937.godine do danas, kada djeluje u sklopu...
Ažurirano ( Ponedjeljak, 31 Srpanj 2017 08:51 ) Više...
 

Stranica 1 od 83

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>
#
#