Obilježavanje 25.godišnjice osnutka brigade „Dr.Ante Starčević“ u Uskoplju - foto

Nedjelja, 06 Kolovoz 2017 11:37 Radio Ljubuški
Ispis PDF

uskoplje vijenciObilježavanje 25.godišnjice osnutka brigade „Dr.Ante Starčević“ u Uskoplju je održano niz svečanosti, a središnje svečano obiljažavanje započelo je svetom misom u župnoj crkvi Uznesenja blažene djevice Marije.

 

Prije svete mise ispred župne crkve postrojali su se nosioci ratnih zastava postrojbi koje su branile Uskopaljsku dolinu i u procesiji su ušli u crkvu skupa sa svećenicima i predvoditeljem misnog slavlja. Ispred Oltara stajalo je sedam svijeća sa znakom postrojbi koje su branile Uskoplje, a prava je šteta što nije bilo svijeće sa znakom IV brigade HVO-a „Stjepan Radić“ iz Ljubuškog koja je dala veliki obol obrani Uskopljanske doline.

 

Koncelebrirano misno slavlje predvodio je mons.dr.Tomo Vukšić, vojni biskup Ordinarij u Bosni i Hercegovini. U prigodnoj propovijedi biskup Vukšić je na zanimljiv način povezao misna čitanja i poruke Ante Starčevića koje su i danas vrlo aktualne. Također, zahvalio je pripadnicima brigade koji su obranili svoja ognjišta, svim postrojbama koje su u tome pomogle kao i obiteljima poginulih i stradalih pripadnika svih postrojbi.

 

Nakon svete mise uslijedila je procesija do spomen obilježju svim braniteljima gdje su položeni vijenci, zapaljene svijeće, a na koncu spomen obilježje i sve nazočne blagoslovio je mons. Vukšić.

 

 

Piše: Mile Kraljević/Radio Ljubuški

Ažurirano: Nedjelja, 06 Kolovoz 2017 11:43
#
#